Sosyal Medya

Güncel

Abdurrahman Dilipak:ABD Şam’ı vurmaya hazırlanıyor

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, ABD'nin yakın zamanda Şam'ı vuracağını iddia etti.



2-3 haftadır yazıp söylüyordum ama sonunda korkulan/beklenen oldu. ABD Åžam’ı vurmaya hazırlanıyor.

Önce bir hatırlatma! Hitler Polonya’ya saldırmak için fırsat kolluyor, kışkırtıcı açıklamalar yapıyordu. Polonya ise sınıra asker yığmak şöyle dursun, muhtemel bir saldırıya karşı sınırdaki askerlerini müstahkem mevkilere çekiyordu. Hitler saldırmakta kararlı idi. Önce ordu içindeki tasfiye etmeyi düşündüğü asker ve subayları Polonya sınırındaki Alman karakoluna gönderdi. Sonra da, bir grub Gestapo’ya Polonya askeri elbisesi giydirip, Polonya sınırından geçirip, Alman karakoluna saldırmaları saÄŸlandı. Karakoldaki bütün Alman askerleri öldürüldü ve karakol yakılıp yıkıldı. Almanya ise bu olayı bahane ederek, Polonya’nın Almanya’ya saldırdığı gerekçesi ile Polanya’ya saldırdı.

ABD’nin yaptığı bu..

Suriye bugüne kadar inanılmaz katliamlar yaptı, cinayetler işledi. Hatta kimyasal silah kullandı. Hepsi savaş suçu olan şeylerdi, kimsenin kılı kıpırdamadı. Sormak gerek, peki neden şimdi?

Size bundan sonra olacakları da söyleyeyim ki. Önce bir uyarı, geleceÄŸi mutlak anlamda Allah’tan baÅŸka kimse bilemez. Benim söyleyeceklerim kuvvetle muhtemel olan ÅŸeyler cümlesindendir, yoksa gaybı bildiÄŸimden deÄŸil. Herkesin bir planı var. Allah’ınsa bir hükmü var. Galib olacak olan Allah’ın hükmüdür. Allah kendi iradesini gerçekleÅŸtirmek konusunda kimseye muhtaç deÄŸildir. O, bir ÅŸeyi irade ederse esbabını da halkeder.

Bu arada bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murad etmiş olabilir. Biz bilmeyiz Allah bilir.

Biz Membiç’te operasyonlara baÅŸlarken, ABD Åžam’a girmeye hazırlanıyor. ABD 22 noktayı hedef alacak. Hedef alınan noktalar; hava, kara ve denizden vurulacak. Hedefte Humus, Åžam, Tartus ve Hama ile birlikte Haseke, Deyrizor ve Rakka sınırları dahilinde yer alan askeri karargahlar ve üsler de var. ABD bu operasyonda yanına Ä°srail, Ä°ngiltere ve Fransa’yı da alıyor. Ve tabii bazı Arap rejimleri de bu koalisyonun tabii müttefiki rolünde. Ve tabii PYD ve bileÅŸenleri. Hedefinde ise sadece Suriye Rejimi deÄŸil, Rusya, Ä°ran, Lübnan Hizbullah’ı ve DAEÅž diye etiketlenen örgütler de var. Türkiye’yi engelleme planları da var!

Tartus’a dikkat! ABD Rusya’yı Tartus’tan çıkmaya zorluyor. Rusya Tartus’tan çekilecek olursa donanmasının Akdeniz’deki varlığı sona erer. Rusların Kıbrıs Rum Kesimindeki üssü havaya uçuruldu. Elinde kalan tek üs Tartus. O da giderse, bugün için kimse kalmıyor. Belki Akkuyu’dan dolaylı bir ikmal destek hattı kurulabilir mi? O zaman da NATO ile kriz yaÅŸanabilir.

Son günlerdeki subliminal mesajların arkasında yatan gerçekleri bu olayla iliÅŸkilendirmek mümkün. FETÖ’cülerin, “yakın gelecekte müjdeli haberler var” mesajlarının arkasında da bu “iÅŸgal operasyonu” var.

Peki sırada ne var? Hemen söyleyeyim, bu iÅŸin 2 ayağı var. Birincisi bölgenin yeniden dizaynı, 2’ncisi bu bölgede Rusya ile hesaplaÅŸma. Rusya’nın Tartus’tan çıkarılması ve Putin’in Lahey’e gönderilmesi kadar gönderilmesine kadar uzayan bir süreç.

Bölgenin yeniden dizaynı derken, bu iÅŸin içinde Irak, Musul, Kürdistan, Suriye’nin bölünmesi, Lübnan’ın yeniden bir Hristiyan devlet olarak dizayn edilmesi, Ä°srail’in sınırlarının yeniden çizilmesi, Ãœrdün’ün sınırlarının Hicaz bölgesine doÄŸru geniÅŸletilmesi de var. 

Yani iÅŸ baÅŸa düştü. ABD’nin PYD ile yapamadığını, ÅŸimdi ABD bölgedeki öteki dostlarını da yanına alarak yapmaya hazırlanıyor.

Burada en büyük bilinmez Türkiye’nin rolü ve konumu.

Bakın dövizdeki dalgalanma da bu  konu ile alakalı. Bu süreçte herkesin çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Åžunu da söylemeliyim: Bu kriz burada baÅŸlayıp, burada bitmeyecek. Yani Suriye’de kalmayacak. Bütün o eski Bilad-ı Åžam ve Irak bölgesine doÄŸru geniÅŸleyecek.

Türkiye ve Ä°ran içeride olacaklara karşı hazırlıklı olması gerek. Operasyon nisanın ikinci yarısının başında baÅŸlar gibi. Ve tabii Rusya’ya dikkat. Ä°ran ile Suudi Arabistan arasında çıkacak bir krize de dikkat etmek gerek. Bu konuda Yemen önemli. Mısır hep yedekte kalacak. Öyle anlaşılıyor.

Krizin 2. Etabında Balkanlar karışacak. Rusya’nın Balkanlar sınır bölgesi, Karadeniz havzası yanında Fergana’dan Rusya’ya doÄŸru geniÅŸleyecek bir ÅŸiddet sarmalı bölgeyi cehenneme çevirebilir..

Yani Rusya “topyekûn bir saldırı” ile karşı karşıya. Balkanlar, Kafkaslar ve Güney doÄŸu kanadı. Hatta Baltıklarda ve Bering havzasında da askeri olarak baskı altına alınmaya çalışılabilir.. (Bu onların planı, görelim Mevlam neyler. Bu onların hesabı, bakalım çarşı ne der!)

Aslında görünen o ki, yeni bir dünya savaşının eşiğindeyiz. Eğer yeni bir dünya savaşının dehşeti, tarafların gözünü korkutmayacak olsaydı, yani dehşet dengesinin taraflar için riskinin büyüklüğü bugün için bu savaşın önündeki en büyük engel.

Biz, tarihin yaÅŸayan tanıklarıyız. Hiç kimse bu olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip deÄŸildir. Biz yaÅŸadığımız zamanın ve mekanın ÅŸahidleri olacağız. Allah’ın rızasının tecellisinin vesilesi olacağız inÅŸallah!  Bugün bu gerçekler karşısında yapıp yapmadıklarımızla, ya kendi cennetimize sırtımızda tuÄŸla taşıyor olacağız, ya da kendi, cehennemimize sırtımızda odun taşıyor olacağız. Ä°mtihan oluyoruz. 

Ä°brahim Hakkı’nın dediÄŸi gibi “Hak ÅŸerleri hayreyler / Sen sanma ki gayreyler / Arif anı seyreyler / Görelim mevlam neyler / Neylerse güzel eyler.

O, bizi her ÅŸart altında, sabreden, şükreden, direnenlerden bulacak. Biz O’ndan razıyız! Yeter ki, O, bizden razı olsun. Selâm ve dua ile..

NOT: Bu konuda 24 Mart’tan sonra yazdıklarım ve konuÅŸmalarımla ilgili linkler:

Afrin sonrası yeni cepheler: Sincar.. Şenkal.. - Abdurrahman Dilipak

https://www.yeniakit.com.tr/.../abdurrahman-dilipak/afrin-sonrasi-yeni-cepheler-sincar. 24 Mart 2018 

Abdurrahman Dilipak: ABD, Suriye’de kimyasal silah ... - Konhaber

www.konhaber.com/haber-abdurrahman dilipak abd suriye de kimyasal silah kull... 30 Mart 2018 

Abdurrahman Dilipak: ABD, Suriye’de kimyasal silah ... - Sanal Basın

www.sanalbasin.com/abdurrahman-dilipak-abd-suriyede-kimyasal-silah-kullanabilir-2...

30 Mart 2018 - Abdurrahman DilipakABDSuriye’de kimyasal silah kullanabilir 

KON TV’deki program: https://www.yeniakit.com.tr/haber/dilipakin-dedigi-cikti-kimyasal-bomba-atilacak-ve-abd-446575.html

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.